Treceți la conținutul principal

Dintr-un weekend

Vedere de pe drumul nostru spre Babele (mai bine zis, drumul babelor spre babe)
Iar plouă. Bine că plouă, abia am chef să scriu. Bine că pot scrie, abia mă mai citeşti şi tu...

Am fost pe munte şi ne-am copt. Toţi trei, noi doi şi câinele. Cred că a făcut insolaţie bietul câine că după ce am urcat şi coborât pe şi de pe Bucegi a dormit 2 zile şi a băut o găleată de apă. A fost o nebunie weekendul ăla. Am stat la o pensiune frumoasă, într-o locaţie foarte prietenoasă cu nişte oameni mai faini decât toate celelalte. Asta în primul rând pentru că proprietarii îl au pe Vlăduţ, o frumuseţe blondă cu ochii verzi, de 3 ani şi jumătate care ne-a convins că el este proprietarul excelent al casei, că la el e cel mai super, că mami e cea mai frumoasă şi că nimeni nu-l iubeşte mai mult decât el, pe tati.

Pensiunea e Casa Zuzulache şi e amplasată în Poiana Ţapului lângă Castelul Cantacuzinilor, poziţionată cumva sus, de vedeam Buşteniul de pe balcon. Adică super! Mai ales dacă nu aveam pieile arse de vânt şi muşchii toţi încordaţi de la urcatul pe munte... Eh, prostia se mai şi plăteşte. Am coborât istoviţi şi după ce am tot vorbit despre salate delicioase, am căutat un restaurant şi am mâncat mici şi cartofi prăjiţi. Ce mai? Adevăraţi vegetarieni.

De la Buşteni am fugit la Bucureşti. O reală schimbare. Era un aer aproape irespirabil comparativ cu cel de la munte. Aşteptând-o pe o prietenă am decis să ne plimbăm pe jos puţin pentru a vedea cum o mai duc bucureştenii de cartier. Ce să zic? Mă disperă multe la Sibiu dar o vreme, cred că mi-a trecut intenţia de a mă muta în capitală.
Viteazul din vârful deluşorului. Nu ştia ce urmează...
Pe drum înapoi am realizat că ne-am cam golit buzunarele, că suntem copţi de soare şi că vine furtuna. Eh, bine că eram în maşină, că ne-a prins pe Valea Oltului şi fiind la adăpost am putut să mă bucur de priveliştea extraordinară. Nişte nori din ăia gri închis, o ploaie deasă cu stropi uriaşi care se izbeau cu viteză de suprafaţa Oltului, apusul văzut aşa printre munţi şi stropi, mi-au făcut drumul înapoi sublim. Zic mi-a făcut, pentru că bietul şofer (adică Mariusică) a ajuns acasă fiert de oboseală.

Acasă, o răcoare prietenoasă, o limonadă şi o cină frugală, au încheiat mini tripul nostru cu bagaje nedesfăcute, cu un somn pe cinste şi cu o săptămână excelentă. Poate te inspiră să ai şi tu un weekend excelent şi o săptămână pe măsură.

Ştiu, am fost lame, dar am simţit nevoia să împărtăşesc bucuria.
Weekendul ăsta ne vedem cu nişte prieteni dragi, vrem să stăm la o terasă prin Piaţa Mică şi să nu ratăm nici un moment din vară. E prea frumoasă. E mângâierea sufletului meu.

Zile senine!
Pui de bogdaproste la munte



Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Logodna noastră

Nu știu dacă am apucat a spune cum m-a cerut pe mine omul acesta de nevastă s-o ție pe viață... Eu nu m-am așteptat pentru că am avut mereu așa o tendință de a nu-mi plăcea ideea asta de lucruri comune, repetitive, care li se întâmplă tuturor, deci și cererea asta în căsătorie mi se părea un clișeu. N-a fost. N-a fost, pentru că el, neîntreg cum e, nu a pomenit vreodată despre intenția asta a lui. Și ca să o iau mai de la un capăt, de vreo două săptămâni tot aflam accidental că mă minte. Îl întrebam ce a mai făcut ieri și îmi spunea că a stat în casă, că e liber de la serviciu, si la scurt timp după discuția noastră mă întâlneam cu un prieten sau o cunștință și-mi spunea că mai devreme s-a întâlnit cu el la mall sau pe centru sau mai știu eu pe unde în trafic. Chiar am îndrăznit, după vreo 3 întâmplări din astea, să îi spun unei prietene ce simt eu și cum cred că și-a găsit pe vreo pisi din asta sexy și frumoasă și că e laș și nu e în stare să îmi spună. Asta, în loc să-mi f

Jocuri tragice de copil inconștient

Uneori din păcate, alteori din fericire, am dovedit a fi foarte orgolioasă încă din copilărie. Repet des chestia asta, și de aceea spun din păcate:  orgoliul e frate de sânge cu prostia și trebuie ținut în frâu sau chiar încuiat într-un cufăr cu 7 lacăte pentru totdeauna. Aveam vre-o 9 ani, eram în vacanța de vară și ne jucam prin jurul casei, mai exact "la drum" cu toți vecinii și nepoții veniți pe la vecini. Era fain, că ne adunam destui cât să jucăm fotbal, ascunselea, rațele și vânătorii, magazinul, șotron (indiferent dacă eram băieți sau fete) etc. De departe cel mai nebun, năstrușnic (nici nu știu cum să-i zic), era Alin "Troschi" (Troschi e porecla lu' taică-su - alt nebun), care era și cel mai apropiat prieten de joacă al nostru (al meu și-al lui frate-miu), fiind vecini. Avea așa un stil de Ion Creangă contemporan, intuia reacțiile celorlalți copii și ne manipula cu chestia asta. Așa că vine el la mine și-mi zice:  - N-ai curaj să sari de pe ga

Retrospectivă, ce pompos!

2014 - Vama. Cu viitorul soț super-entuziast Când am împlinit 12 ani şi am decis că eu plec de acasă (cu acordul părinţilor, la treij' de kilometri mai încolo) credeam că e punctul culminant al vieţii mele. Apoi, când am dat Capacitatea am realizat că mă înşelasem cu doi ani înainte (mai ales că acu' aveam şi buletin). Am intrat la liceu, şi fiind acelaşi în care am făcut şi doi ani de generală "le ştiam pe toate bineînţeles", nimic prea nou şi prea interesant aici. Într-a doişpea am realizat că punctul culminant al vieţii mele va fi BAC-ul. Mai ales dacă îl şi luam. Am ajuns la facultate şi am murit de râs când am auzit că tre' să învăţ pe de rost un manual mai gros decât Basmele lui Ispirescu. Am picat 3 examene din prima şi am înţeles că cea mai mare realizare a vieţii mele este să îmi iau restanţele, să termin facultatea şi să nu ajung vânzătoare la Bacău sau citez "ajutor de cioban" la Berzunţi. In anul 2 m-am îndrăgostit şi am zis: