Treceți la conținutul principal

Foștii noștri copii


Mare bucurie mare după nunta noastră din 15 octombrie 2016. 

Așa ca în povești, la o lună după nuntă am avut 2 liniuțe pe test și guess what, atunci nu exista covid, eram însărcinată. M-am speriat, deși îmi doream copii, apoi am plâns de frică, ulterior am început să mă bucur și după ce toată lumea a aflat, după ce deja mă simțeam specială și așa și eram tratată, brusc și fără motiv (aparent), după revelion, mă ia o tristețe și o suferință pe care nu mai știam cum să le ascund pentru că nici eu nu le cunoșteam cauza.

Nerăbdători din cale afară, fiind săptămâna 12, mergem cu gândul că poate vom afla dacă e băiețel sau fetiță. Emoții peste emoții. Din păcate am aflat foarte senin și fără rețineri că inimioara aceea puternică și gălăgioasă pe care o auzisem cu o lună în urmă, s-a oprit. A căzut cerul pe mine și nu știam încotro s-o apuc. Nu mă gândisem niciodată la ce înseamnă un avort (nici voluntar dar altfel nici atât), îmi era frică de termenul acesta și iată am dat nas în nas cu el ca într-un coșmar devenit realitate. Am ajuns la spital și am trecut prin urâțenia aceea de intervenție chirurgicală care nu numai fizic este dureroasă dar îți golește sufletul, te lasă cu inima împietrită și culmea, nu înțeleg de ce, cu rușine. Nu voiam să mai dau ochii cu nimeni, nu voiam să spun nimic, nu simțeam nimic.



6 luni au fost necesare să fiu din nou eu, să mă împac cu mine, să înțeleg că e gol acolo și că nu trebuie să mai am grijă de nimic, să decid că voi afla cauza (dacă exista) și să continuăm să încercăm să avem un pui de om. La sfârșitul lui noiembrie din nou am văzut două liniuțe. La un an după trauma vieții mele (nu țin minte să fi suferit mai tare până atunci), mă întâlnesc iar cu șansa de a avea un copilaș. Acum realizez că, de fapt, nu mă vindecasem și au început fricile. Niște frici groaznice, un stres incredibil și o doctoriță aparent drăguță dar destul de rece... De data aceasta știam care este problema, știam și ce tratament trebuia să urmez, unul nu tocmai simplu ci cu injecții în burtă și multe alte vitamine și chestii. Trombofilie, una nasoală, majoră, cu care hematoloaga s-a mirat că trăiesc așa de bine.

Din nou, mai târziu și mai taumatizant din punct de vedere fizic am avut de trecut prin același film real de groază. De data aceasta, emoțional vorbind (și puteți să mă judecați) a fost un fel de eliberare. Dar foarte dureroasă. Inimioara aceasta nu o auzisem niciodată iar frica era paralizantă (și probabil a contribuit la diagnostic). 



De data asta, la scurt timp, am știut care este scopul meu de acum incolo: să reușesc. Dar iată că jumătatea mea vine cu altă propunere pe care o motivează spunând că el mă vrea în primul rand pe mine întreagă la cap... Așa că am decis amândoi atunci că vom mai încerca doi ani și dacă în acest timp nu vom avea copiii noștri biologici, în 2020 vom depune dosarul pentru adopția lor (a unor copii nebiologici dar tot ai noștri). 

Nu am depus pentru că în septembrie 2018 am redevenit fericită și încrezătoare în ce auzisem la părintele nostru prieten de la Sibiu - Claudiu ("roagă-l pe Sf. Efrem cel Nou și o sa vă ajute, face minuni") și părintele Ioan, călugăr de la Oașa: ia de aici acest brâuşor de la Brâul Maicii Domnului din Grecia și cu Paraclisul nu ai cum să nu faci copii sănătoși. Așa a și fost dar o să scriu despre asta un alt articol mai vesel și mai fericit așa cum este realitatea în prezent. 
Oh, ce emoții am trăit scriind toate astea!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Logodna noastră

Nu știu dacă am apucat a spune cum m-a cerut pe mine omul acesta de nevastă s-o ție pe viață... Eu nu m-am așteptat pentru că am avut mereu așa o tendință de a nu-mi plăcea ideea asta de lucruri comune, repetitive, care li se întâmplă tuturor, deci și cererea asta în căsătorie mi se părea un clișeu. N-a fost. N-a fost, pentru că el, neîntreg cum e, nu a pomenit vreodată despre intenția asta a lui. Și ca să o iau mai de la un capăt, de vreo două săptămâni tot aflam accidental că mă minte. Îl întrebam ce a mai făcut ieri și îmi spunea că a stat în casă, că e liber de la serviciu, si la scurt timp după discuția noastră mă întâlneam cu un prieten sau o cunștință și-mi spunea că mai devreme s-a întâlnit cu el la mall sau pe centru sau mai știu eu pe unde în trafic. Chiar am îndrăznit, după vreo 3 întâmplări din astea, să îi spun unei prietene ce simt eu și cum cred că și-a găsit pe vreo pisi din asta sexy și frumoasă și că e laș și nu e în stare să îmi spună. Asta, în loc să-mi f

Jocuri tragice de copil inconștient

Uneori din păcate, alteori din fericire, am dovedit a fi foarte orgolioasă încă din copilărie. Repet des chestia asta, și de aceea spun din păcate:  orgoliul e frate de sânge cu prostia și trebuie ținut în frâu sau chiar încuiat într-un cufăr cu 7 lacăte pentru totdeauna. Aveam vre-o 9 ani, eram în vacanța de vară și ne jucam prin jurul casei, mai exact "la drum" cu toți vecinii și nepoții veniți pe la vecini. Era fain, că ne adunam destui cât să jucăm fotbal, ascunselea, rațele și vânătorii, magazinul, șotron (indiferent dacă eram băieți sau fete) etc. De departe cel mai nebun, năstrușnic (nici nu știu cum să-i zic), era Alin "Troschi" (Troschi e porecla lu' taică-su - alt nebun), care era și cel mai apropiat prieten de joacă al nostru (al meu și-al lui frate-miu), fiind vecini. Avea așa un stil de Ion Creangă contemporan, intuia reacțiile celorlalți copii și ne manipula cu chestia asta. Așa că vine el la mine și-mi zice:  - N-ai curaj să sari de pe ga

Retrospectivă, ce pompos!

2014 - Vama. Cu viitorul soț super-entuziast Când am împlinit 12 ani şi am decis că eu plec de acasă (cu acordul părinţilor, la treij' de kilometri mai încolo) credeam că e punctul culminant al vieţii mele. Apoi, când am dat Capacitatea am realizat că mă înşelasem cu doi ani înainte (mai ales că acu' aveam şi buletin). Am intrat la liceu, şi fiind acelaşi în care am făcut şi doi ani de generală "le ştiam pe toate bineînţeles", nimic prea nou şi prea interesant aici. Într-a doişpea am realizat că punctul culminant al vieţii mele va fi BAC-ul. Mai ales dacă îl şi luam. Am ajuns la facultate şi am murit de râs când am auzit că tre' să învăţ pe de rost un manual mai gros decât Basmele lui Ispirescu. Am picat 3 examene din prima şi am înţeles că cea mai mare realizare a vieţii mele este să îmi iau restanţele, să termin facultatea şi să nu ajung vânzătoare la Bacău sau citez "ajutor de cioban" la Berzunţi. In anul 2 m-am îndrăgostit şi am zis: