Treceți la conținutul principal

Opriți timpul pentru mine

Nu-mi pasă de altceva acum decât de bucuria de moment. E cea mai mare și mai cuprinzătoare și nu vreau să mai vină noaptea, nu vreau să mai fie mâine, poimâine, la anul și la mulți ani... Aș vrea să stau așa la 36 de ani cu cei trei iezi ai mei și (din fericire în povestea noastră) și cu țapul (și nu la cel ispășitor mă refer).

Unul e de nici 3 ani, ghiduș, extraordinar de iubibil și foarte amuzant, empatic numai cât să nu te poți supăra și comunică exact cât să și râzi în timp ce înțelegi ce spune.

Cu una care e superbă la trup și la suflet, niște ochi mari și albaștri care văd direct în inima ta, care îți citesc sufletul și îți simt emoțiile fără să schițezi cea mai mică grimasă. O fetiță care acum își dezvelește o empatie nativă, un suflet sensibil și moody care dă cu tine de pământ din două vorbe copiate "de la tine când ai fost nervos".

Și Mina, Mina Lumina - cum îi spune ea. Luminița de la capătul tunelului. A apărut recent dar doar pentru cine nu e din casă. Aici, după ce a venit, nu înțelege nimeni unde a fost pentru că e piesa de puzzle care căzuse acum două zile pe după canapea. E aici și suntem puzzle complet. Nu poate lipsi niciunul că se strică nasol tabloul.

Noi plutim printre pamperși, printre vase murdare și coșuri pline cu rufe, trecem într-una pe lângă o oală forfotind și un ibric plin cu cafea caldă sau rece. Pare haos dar e doar foarte normal. Nu mai avem timp de noi doi dar de fapt noi doi suntem în toate: noi suntem linguri cu supă care uneori fac pe "hoțul" sau pe "cățelul", suntem perne pe care doarme ea că și ea e "mică și bebe", pe care dorm doi - unul mic și unul mic mic, pe care dorm toți odată și noi unul pe altul, suntem spălători de buci mici, de bucle și tăietori de minim treizeci de unghii, suntem (biiine sunt) mâncători de înghețate și ciocolate și tot felul de dulciuri primite "ca să nu mai mănânce ei atâta zahăr", suntem cititori și povestitori de povești inventate cu "crocozauri", rechini care plutesc prin casă, cu punguțe cu doi bani și trei parale.

Noi împreună uneori suntem niște rezidenți proști la medicină generală, bazați pe intuiție și care ne încurajăm unul pe altul că e bine așa cu ceai și ceapă, că trece și că mâine pot fi scoși afară. Nu suntem mare lucru dar încă suntem amândoi. Nu e un capăt de lume să fim cinci dar e o mare bucurie așa cum e. Am "desenat tabloul" ăsta pentru mine dar și pentru toți cei care ne întreabă cum e. Și e fain. E greu da, dar nu e greu, e cumva așa altfel. În continuare știu că cel mai greu e doar cu unul, greu e când cineva e bolnav incurabil, când tu ești bolnav incurabil, e greu în alte situații. Nouă ne e bine, nu ușor dar cel mai bine din lumea în care noi trăim de 36 de ani și 420 de zile.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Logodna noastră

Nu știu dacă am apucat a spune cum m-a cerut pe mine omul acesta de nevastă s-o ție pe viață... Eu nu m-am așteptat pentru că am avut mereu așa o tendință de a nu-mi plăcea ideea asta de lucruri comune, repetitive, care li se întâmplă tuturor, deci și cererea asta în căsătorie mi se părea un clișeu. N-a fost. N-a fost, pentru că el, neîntreg cum e, nu a pomenit vreodată despre intenția asta a lui. Și ca să o iau mai de la un capăt, de vreo două săptămâni tot aflam accidental că mă minte. Îl întrebam ce a mai făcut ieri și îmi spunea că a stat în casă, că e liber de la serviciu, si la scurt timp după discuția noastră mă întâlneam cu un prieten sau o cunștință și-mi spunea că mai devreme s-a întâlnit cu el la mall sau pe centru sau mai știu eu pe unde în trafic. Chiar am îndrăznit, după vreo 3 întâmplări din astea, să îi spun unei prietene ce simt eu și cum cred că și-a găsit pe vreo pisi din asta sexy și frumoasă și că e laș și nu e în stare să îmi spună. Asta, în loc să-mi f

Jocuri tragice de copil inconștient

Uneori din păcate, alteori din fericire, am dovedit a fi foarte orgolioasă încă din copilărie. Repet des chestia asta, și de aceea spun din păcate:  orgoliul e frate de sânge cu prostia și trebuie ținut în frâu sau chiar încuiat într-un cufăr cu 7 lacăte pentru totdeauna. Aveam vre-o 9 ani, eram în vacanța de vară și ne jucam prin jurul casei, mai exact "la drum" cu toți vecinii și nepoții veniți pe la vecini. Era fain, că ne adunam destui cât să jucăm fotbal, ascunselea, rațele și vânătorii, magazinul, șotron (indiferent dacă eram băieți sau fete) etc. De departe cel mai nebun, năstrușnic (nici nu știu cum să-i zic), era Alin "Troschi" (Troschi e porecla lu' taică-su - alt nebun), care era și cel mai apropiat prieten de joacă al nostru (al meu și-al lui frate-miu), fiind vecini. Avea așa un stil de Ion Creangă contemporan, intuia reacțiile celorlalți copii și ne manipula cu chestia asta. Așa că vine el la mine și-mi zice:  - N-ai curaj să sari de pe ga

Retrospectivă, ce pompos!

2014 - Vama. Cu viitorul soț super-entuziast Când am împlinit 12 ani şi am decis că eu plec de acasă (cu acordul părinţilor, la treij' de kilometri mai încolo) credeam că e punctul culminant al vieţii mele. Apoi, când am dat Capacitatea am realizat că mă înşelasem cu doi ani înainte (mai ales că acu' aveam şi buletin). Am intrat la liceu, şi fiind acelaşi în care am făcut şi doi ani de generală "le ştiam pe toate bineînţeles", nimic prea nou şi prea interesant aici. Într-a doişpea am realizat că punctul culminant al vieţii mele va fi BAC-ul. Mai ales dacă îl şi luam. Am ajuns la facultate şi am murit de râs când am auzit că tre' să învăţ pe de rost un manual mai gros decât Basmele lui Ispirescu. Am picat 3 examene din prima şi am înţeles că cea mai mare realizare a vieţii mele este să îmi iau restanţele, să termin facultatea şi să nu ajung vânzătoare la Bacău sau citez "ajutor de cioban" la Berzunţi. In anul 2 m-am îndrăgostit şi am zis: