Treceți la conținutul principal

Viorica



Există cineva pe lumea asta pentru care la un moment dat eu eram totul și care pentru mine este dintotdeauna totul. Probabil așa este pentru fiecare copil mama lui/ei dar a mea nu a vrut sa fie doar la un moment dat totul, ci mereu. Și cumva s-a asigurat și se asigură în fiecare secundă că așa este. Ca un copil uns cu cremă de papuci pe mâini, așa își lasă amprentele peste tot în viața mea. În cele mai importante și în toate momentele importante din viața mea și a noii mele familii apare și face cumva ceva să-i rămână amprenta. O amprentă întotdeauna pozitivă, cu bine și cu bune, chiar dacă ne certăm des, mereu, din orice și ne împăcăm și mai des. Nu văd viața fără ea și nu știu trăi fără să o bat la cap cu tot felul de detalii, chichițe, prostii și plângeri, fără sfaturile și părerile ei (ce pe moment par enervante) și care de fiecare dată se dovedesc a fi utile.

Mi-aș dori de la ea și de la Doamne Doamne, să trăiască mult, frumos, sănătoasă, veselă, frumoasă și bună, așa cum o știu de copilaș, cu ținutele ei extravagante, mereu stresată când nu e "îmbrăcată adecvat" (chiar dacă nu o cunoaște nimeni), zmeu din vorbe și blândă ca un miel în realitate, mulțumită și umilă față de tot ce a primit de la Divinitate, credincioasă și devotată familiei ei mai ceva ca un câine educat. Aș mai vrea să mă ierte și să îmi uite toate prostiile, să mă accepte și să ne fie alături pââână la adânci bătrâneți! 


Te iubesc mama! 

La mulți ani Viorea specială!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Logodna noastră

Nu știu dacă am apucat a spune cum m-a cerut pe mine omul acesta de nevastă s-o ție pe viață... Eu nu m-am așteptat pentru că am avut mereu așa o tendință de a nu-mi plăcea ideea asta de lucruri comune, repetitive, care li se întâmplă tuturor, deci și cererea asta în căsătorie mi se părea un clișeu. N-a fost. N-a fost, pentru că el, neîntreg cum e, nu a pomenit vreodată despre intenția asta a lui. Și ca să o iau mai de la un capăt, de vreo două săptămâni tot aflam accidental că mă minte. Îl întrebam ce a mai făcut ieri și îmi spunea că a stat în casă, că e liber de la serviciu, si la scurt timp după discuția noastră mă întâlneam cu un prieten sau o cunștință și-mi spunea că mai devreme s-a întâlnit cu el la mall sau pe centru sau mai știu eu pe unde în trafic. Chiar am îndrăznit, după vreo 3 întâmplări din astea, să îi spun unei prietene ce simt eu și cum cred că și-a găsit pe vreo pisi din asta sexy și frumoasă și că e laș și nu e în stare să îmi spună. Asta, în loc să-mi f

Jocuri tragice de copil inconștient

Uneori din păcate, alteori din fericire, am dovedit a fi foarte orgolioasă încă din copilărie. Repet des chestia asta, și de aceea spun din păcate:  orgoliul e frate de sânge cu prostia și trebuie ținut în frâu sau chiar încuiat într-un cufăr cu 7 lacăte pentru totdeauna. Aveam vre-o 9 ani, eram în vacanța de vară și ne jucam prin jurul casei, mai exact "la drum" cu toți vecinii și nepoții veniți pe la vecini. Era fain, că ne adunam destui cât să jucăm fotbal, ascunselea, rațele și vânătorii, magazinul, șotron (indiferent dacă eram băieți sau fete) etc. De departe cel mai nebun, năstrușnic (nici nu știu cum să-i zic), era Alin "Troschi" (Troschi e porecla lu' taică-su - alt nebun), care era și cel mai apropiat prieten de joacă al nostru (al meu și-al lui frate-miu), fiind vecini. Avea așa un stil de Ion Creangă contemporan, intuia reacțiile celorlalți copii și ne manipula cu chestia asta. Așa că vine el la mine și-mi zice:  - N-ai curaj să sari de pe ga

Retrospectivă, ce pompos!

2014 - Vama. Cu viitorul soț super-entuziast Când am împlinit 12 ani şi am decis că eu plec de acasă (cu acordul părinţilor, la treij' de kilometri mai încolo) credeam că e punctul culminant al vieţii mele. Apoi, când am dat Capacitatea am realizat că mă înşelasem cu doi ani înainte (mai ales că acu' aveam şi buletin). Am intrat la liceu, şi fiind acelaşi în care am făcut şi doi ani de generală "le ştiam pe toate bineînţeles", nimic prea nou şi prea interesant aici. Într-a doişpea am realizat că punctul culminant al vieţii mele va fi BAC-ul. Mai ales dacă îl şi luam. Am ajuns la facultate şi am murit de râs când am auzit că tre' să învăţ pe de rost un manual mai gros decât Basmele lui Ispirescu. Am picat 3 examene din prima şi am înţeles că cea mai mare realizare a vieţii mele este să îmi iau restanţele, să termin facultatea şi să nu ajung vânzătoare la Bacău sau citez "ajutor de cioban" la Berzunţi. In anul 2 m-am îndrăgostit şi am zis: